Het perfecte plaatje?

Als moeder komt er veel op je af en het is niet altijd makkelijk om alles op rolletjes te laten lopen.
Of je nu worstelt met de balans tussen werk en gezin, angst hebt voor de bevalling, in de war bent over je relatie of verlies hebt geleden, onze specialisten in psychische begeleiding rond zwangerschap, kraamtijd, gezin en werk staan voor je klaar.

Het perfecte plaatje, de druk van social media

Social media heeft een grote invloed op ons beeld van de ideale moeder, vrouw en werknemer. Op platforms worden vaak perfecte plaatjes gedeeld van vrouwen die alles lijken te kunnen: een succesvolle carrière, een perfecte relatie, een prachtig gezin en een gezonde levensstijl. Dit kan een onrealistisch en onhaalbaar beeld creëren, waardoor je je onder druk gezet voelen om ook aan al deze eisen te voldoen.

Werkende moeders:
Voor werkende moeders kan dit nog extra druk opleveren. Ze moeten niet alleen presteren op het werk, maar ook als moeder en partner. Dit kan leiden tot gevoelens van schuld en ontoereikendheid wanneer ze het ideale plaatje niet kunnen waarmaken. Het is belangrijk om te onthouden dat deze perfecte plaatjes vaak niet de werkelijkheid weerspiegelen en dat het oké is om niet aan alle eisen te voldoen. Het belangrijkste is dat je ontdekt ontwikkelt wat voor jou, je gezin en je werk werkt.

Aanmelden