Training Voluit Leven

Ontwikkel in 7 stappen, met aandacht je psychologische flexibiliteit.
Vergroot je veerkracht om passend om te gaan met veranderingen, slaaptekort, stress en andere uitdagingen.
Er komt daardoor weer ruimte om je te richten op wat er werkelijk toe doet in je leven en acties ondernemen die overeenkomen met je waarden.

Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) is een bewezen effectieve vorm van therapie. Het doel van ACT is om mensen te helpen op een andere manier om te gaan met vervelende gedachten, gevoelens en sensaties. In plaats van deze te vermijden of te bestrijden, leer je ze te accepteren en ruimte te geven zonder erin vast te komen zitten.

Tijdens zeven sessies van ACT leer je zes vaardigheden die je helpen om psychologisch flexibeler te worden. Deze vaardigheden zijn:

  1. Mindfulness: Bewust worden van je gedachten, gevoelens en sensaties zonder te oordelen. Dit helpt je om meer in het huidige moment te zijn.
  2. Acceptatie: Het toestaan van vervelende gedachten, gevoelens en sensaties in plaats van ertegen te vechten. Ze worden gezien als normale menselijke ervaringen.
  3. Defusie: Loskomen van je gedachten zodat je er niet volledig in opgaat. Je leert om gedachten te zien als mentale gebeurtenissen in plaats van absolute waarheden.
  4. Het Zelf als Context: Een perspectief ontwikkelen waarin je jezelf ziet als waarnemer van je gedachten en gevoelens, niet als identificatie ermee. Dit helpt om afstand te creƫren tussen jou en je gedachten.
  5. Waarden: Identificeren van wat echt belangrijk en betekenisvol is in je leven. Je leert om acties te ondernemen die in lijn zijn met je waarden, zelfs als dit ongemak met zich meebrengt.
  6. Toegewijde actie: Concrete stappen zetten in de richting van je waarden, ondanks de moeilijkheden die je kunt tegenkomen. Je leert om jezelf te engageren in acties die je helpen om een rijk en betekenisvol leven te leiden.

Door het beoefenen van deze vaardigheden vergroot je je vermogen om flexibel om te gaan met moeilijke gedachten en gevoelens, zodat ze minder invloed op je hebben. In plaats van je energie te verspillen aan het vermijden of bestrijden van deze ervaringen, kun je je richten op wat er werkelijk toe doet in je leven en acties ondernemen die overeenkomen met je waarden.

Aanmelden